Kengo Nohara
| Faculty of Health and Medical Science,Department of Health and Dietetics | Lecturer |
| Graduate School of Health Sciences,Master's and Doctoral Programs in Health and Dietetics | Lecturer |
Last Updated :2025/11/22
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Paper
- Factors Affecting the Weight Variability of Foods and Dishes in the Cooking and Serving Processes of Meals: A Specified Food Service Facility for the Cook-Serve System
野原健吾; 佐藤理恵子; 中西明美; 山中沙紀; 辻村由美; 堀端薫; 石田裕美; 石田裕美
日本給食経営管理学会誌, 2023, [Reviewed] - Method for Calculating the Energy, Nutrient Content, and Considerate of Vitamin, Sodium Loss due to Cooking in School Lunch Facilities
Mar. 2022, [Reviewed] - Study of Job Classification for Hygiene Control in an Institutional Foodservice Facility
野原健吾; 縄田敬子; 富松理恵子; 堀端薫; 石田裕美
日本給食経営管理学会誌, 2013, [Reviewed] - Studies on taurine in seafood (1) Change of taurine content in a cooking process of mollusk
KOMATA Chie; NOHARA Kengo; WATANABE Katsuko
Bulletin of Kokusaigakuin Saitama Junior College, 2007, [Reviewed]
MISC
- 若年女性への栄養教育の効果について
2012 - 野菜における硝酸塩および亜硝酸塩の含有量
2012 - 食卓背景の色彩が嗜好に及ぼす影響
2012 - 動物性食品中の亜硝酸塩含有量
2012 - 若年成人の栄養教育の効果
2011 - 作業分析による衛生管理評価法の検討
2011
Books and other publications
Lectures, oral presentations, etc.
- Comparison of calculated and analyzed mineral content in meals from food service facilities
Nohara Kengo; Sato Rieko; Nakanishi Akemi; Yamanaka Saki; Tsujimura Yumi; Horibata Kaori; Ishida Hiromi
The 79th Anual Meeting of Japan Society of Nutrition and Food Science, May 2025 - 管理栄養士養成J大学の実習献立における成分表を用いたビタミン量の計算値と分析値の比較
2024 - カリウム摂取量の把握方法の検討
2024 - 給食施設における栄養成分表示を目的とした栄養計算に損耗率の考えを適用することの妥当性-ビタミンB1,B2の実測値と栄養計算値の比較-
2022 - 栄養学専攻女子大学生の食事づくり力と自己評価料理作成能力及び食行動の関連
2020 - 事業所給食および学校給食施設における栄養成分表示のための食塩相当量の計算実態
2019 - 作業時間と品質に与える調理従事者のスキル
Nov. 2017 - 食物アレルギーをもつ児童生徒への対応とその課題
2014 - 短期大学生による地域4Hクラブとの地産地消プロジェクト活動の報告
2013 - 若年女性の栄養素摂取の改善効果
2012 - 若年女性の栄養素摂取の現状とその課題について-ベースライン調査-
2011